Reset password

Solcellesjekk skrå tak

Solcellesjekk for skrå tak gir deg en tilstandsrapport på taket og takkonstruksjonen, som er tilpasset kravene for å montere solcelleanlegg. Med en slik tilstandsrapport reduseres risikoen for kostbare reparasjoner, som gjør solcelleanlegget mindre lønnsomt.

Montering av solcellepaneler

Solceller på skrå tak

Solcelleanlegg på skrå tak kan monteres på ulike måter. Takkonstruksjonen og tilstanden på taket påvirker hva slags solcelleanlegg du velger:

Utenpåliggende solceller monteres over eksisterende tak på skinner festet til undertaket. Integrerte solceller monteres i kassetter som festes direkte på tak av underlagspapp og lekter. Solcelletakstein er takstein eller -fliser som ser ut og monteres som ordinær takstein.

Les mer om solceller på skrå tak
Integrerte solcellepaneler

Tilstanden på eksisterende tak

For at du skal få fullt utbytte av investeringen i solceller, er det viktig at resten av taket har minst like lang levetid som solcellepanelene.

Som en del av solcellesjekken kontrollerer vi tilstanden på taket, undertaket og den eksisterende tekkingen. Hvis vi antar at taket ikke vil holde like lenge som solcellene, vil vi anbefale tiltak som reduserer risikoen for at du får kostbare overraskelser.

Solcellepaneler på grønt tak

Takkonstruksjonen

Et solcelleanlegg utgjør en ekstra belastning på taket. Hva takkonstruksjonen tåler er derfor avgjørende for hva slags solcelleanlegg du bør velge.

I solcellesjekken kontrollerer vi takkonstruksjonen. Vi sjekker både hvilken vekt den er domensjonert for, og tilstanden på takkonstruksjonen. Hvis vi finner svakheter, vil vi anbefale tiltak tilpasset solcelleanlegget du ønsker.

Solcellepaneler på platetak

Søknader og rapporter

Arbeid med tak og takkonstruksjon kan være søknads- eller rapporteringspliktig i din kommune.

Hvis solcellesjekken avdekker behov for tiltak som er søknads- eller rapporteringspliktige, kan Nortekk bistå med søknads- eller rapporteringsprosessen. (Faktureres etter medgått tid.)

Vil du ha en uforpliktende prat om Solcellesjekk på ditt bygg?
Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Type tak:

Takk for henvendelsen!

Vi tar kontakt så snart som mulig.