Reset password

Solcellesjekk flate tak

Solcellesjekk for flate tak gir deg en tilstandsrapport på taket, isolasjonen og takkonstruksjonen, som er tilpasset kravene for å montere solcelleanlegg. Med en slik tilstandsrapport reduseres risikoen for kostbare reparasjoner, som gjør solcelleanlegget mindre lønnsomt.

Solcellepaneler på næringsbygg

Solceller på flate tak

Solcelleanlegg på flate tak monteres ofte i en øst/vest retning for å gi jevn produksjon gjennom dagen. Solcellepanelene monteres på stativ som gir panelene en optimal vinkel. Det er ulike måter å montere stativene på taket:

Ballastmontering vil si at stativene står løst på taket, og holdes fast av solcellepanelene og mekanisk ballast. Mekanisk montering vil si at stativene festes i takkonstruksjonen.

Les mer om solceller på flate tak
Solcellepaneler på flatt tak

Tilstanden på taktekkingen

Solcelleanlegget er en betydelig belastning på taket. Slitasje eller skader i taktekkingen kan derfor føre til lekkasjer når vekten av solcelleanlegget legges til.

I solcellesjekken kontrollerer vi tilstanden på taket og taktekkingen. Hvis vi finner skader, slitasje eller svakheter, vil vi anbefale tiltak som reduserer risikoen for lekkasjer.

Solcellepaneler på flatt tak

Takkonstruksjon og isolasjon

Et solcelleanlegg utgjør en ekstra belastning på taket. I tillegg til selve solcelleanlegget, vil snø og vind føre til økt belastning. Hvis isolasjonen eller takkonstruksjonen ikke har tilstrekkelig bæreevne, kan det føre til skader på taket.

I solcellesjekken kontrollerer vi takkonstruksjonen og isolasjonen. Vi sjekker både hvilken vekt den er dimensjonert for og tilstanden. Hvis vi finner svakheter, vil vi anbefale tiltak tilpasset solcelleanlegget du ønsker.

Solcellepaneler på flatt tak

Søknader og rapporter

Arbeid med tak og takkonstruksjon kan være søknads- eller rapporteringspliktig i din kommune.

Hvis solcellesjekken avdekker behov for tiltak som er søknads- eller rapporteringspliktige, kan Nortekk bistå med søknads- eller rapporteringsprosessen. (Faktureres etter medgått tid.)

Vil du ha en uforpliktende prat om Solcellesjekk på ditt bygg?
Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Type tak:

Takk for henvendelsen!

Vi tar kontakt så snart som mulig.